Ден без жертви на пътя. Такъв ли ще бъде?

От 16 до 22 септември се провежда кампания за намаляване на пътнотранспортните произшествия, в рамките на Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите за пътна полиция. 21 септември, пък, е обявен за ден без загинали на пътя. Предстои да се види дали ще бъде такъв.

Нека всички да бъдат отговорни на пътя, да се държат адекватно и да спазват правилата. Това е достатъчно, за да има по-малко жертви на пътя. Дори поставянето на колан понякога е достатъчно, за да се спаси човешки живот, подчерта Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Хубавата новина е, че за вчерашния ден няма загинали на територията на страната. Надяваме се и днес и в следващите дни да остане така, допълни Близнаков и поясни, че на територията на цялата страна е организиран контрол във връзка с дните за безопасност на пътя. Посланието е „Остани жив! Пази живота!“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук