Ден без автомобили в Хасково: Кметът Дечев с велосипед на работа

контакти

С велосипед до работното си място в Общината отиде кметът на Хасково Станислав Дечев, за да насърчи инициативата „Ден без автомобили“. В нея се включиха и служители на администрацията.

Целта на кампанията е да насърчи жителите на Хасково да се придвижват до работните си места по алтернативен начин, без да използват автомобили –  пеша, с велосипеди или с градски транспорт. Инициативата е на отбор „За качествен въздух в Хасково“ на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и фондация „Хало“, съобщават от Община Хасково.

„Винаги, когато времето позволява, идвам на работа с велосипед, така че за мен това не е новост, както и за част от служителите на администрацията“, сподели Станислав Дечев пред учениците от Езиковата гимназия.

„Имаме планове да изградим велосипедни пътища в Хасково, предстои това да стане, но дори и сега, ако се спазват правилата за движение, тук е лесно да се придвижваш с велосипед“, допълни градоначалникът.

В инициативата „Ден без автомобили“ днес се включиха още Областна администрация – Хасково, Национална агенция за приходите и училищата в Хасково.

Междувременно, преди ден кметът на Хасково Станислав Дечев беше избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, който обединява областите Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик и Кърджали. Решението бе взето на заседание, на което беше приета окончателната оценка на концепциите за интегрираните териториални инвестиции.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук