Деня на Тракия честваха в Хасково

Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ – Хасково, с подкрепата на община Хасково и Военно формирование 52 740, организира празнично честване за Деня на Тракия.

С венци и цветя на признателност към подвига на всички българи, загинали при превземането на Одринската крепост през 1913 година и в памет на хилядите тракийски бежанци, намерили подслон в пределите на свободна България, официалните лица и жителите на Хасково се преклониха пред предците ни.

Ден на Тракия! Вечна слава на войниците от 10 Пехотен родопски полк, участвали в героичната Одринска епопея. Поклон пред силата и страданието на тракийските бежанци! Да живее България!“, написа в профила си в социалната мрежа кметът на община Хасково Станислав Дечев.

Денят на Тракия продължи на пл. „Свобода“ с концерт на Ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“, Танцов клуб „Воденица“, Детски танцов състав „Пъстрица“, хор и оркестър към Тракийско дружество – Хасково и голямо общоградско хоро.

Снимки и информация: Община ХасковоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук