ДЕНЯТ НА ЗЕМЯТА: СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩНОСТИ ОТ ЗЕЛЕНИ ГРАДОВЕ

Всяка година на 22 април над един милиард хора от близо 200 страни по света вземат участие в дейности, посветени на Деня на Земята. През 2014 г. фокусът е върху уникалните екологични предизвикателства на нашето време. Темата за годината е създаването на общности от Зелени градове. Идеята е да се помисли за преобразяването на градовете и създаване на бъдеще чрез устойчиви технологии и активно общество.

Зеленият град е такъв, който има чиста и ефективна енергия, транспорт и инфраструктура. Той се състои от сгради, които са енергийно ефективни, опазват водите и намаляват отпадъците. Кампанията за Зелените градове стартира през 2013 г., като основната идея е ускоряване на прехода към по-чисто, по-здравословно и икономически по-добро бъдеще, чрез подобряване на ефективността на инвестициите във възобновяеми технологии.

В Димитровград няма да има някакво определено събитие на 22 април. От Общината обаче казаха, че екологичните инициативи до този момент правят съпричастни града към световната инициатива. Миналата седмица приключи пролетното почистване, приключи и проект край река Марица с екологична насоченост. Наскоро един от най-зелените градове в страната традиционно се включи в Часа на Земята. На 26 април пък стартира поредната акция Да почистим България за един ден.  

НЕЛИТА –  имоти, кредитиране, експертни оценки: www.imotinelita.com   

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук