ДЕНОНОЩЕН МОНИТОРИНГ НА ПАЗАРА В ДИМИТРОВГРАД

контакти

[quote]АКЦИЯТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НАБЛЮДЕНИЯ И ПРОВЕРКИ[/quote]

Денонощен мониторинг на движението на стоки към и от пазара в Димитровград започнаха служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция и НАП, през нощта срещу петък. Това се казва в официално съобщение от централното управление на Националната агенция за приходите.

Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП със задача да се проследи движението на т.нар. турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство.

Акцията е продължение на започналите по-рано през годината наблюдения и проверки на вносителите на стоки от Китай и Турция. По данни на НАП само за 2 месеца след началото на контролните мерки основните фирми, занимаващи се с внос на стоки от Китай и Турция, са увеличили платения от тях данък върху добавената стойност с близо 600 000 лв.

В ранните часове  днес са извършени над 40 проверки на търговци на пазара в Димитровград. Сред най-сериозните констатирани нарушения са: липсата на фискални устройства в четири от обектите, неиздаване на касови бележки в два случая и несъответствие на касовата наличност с фискалния отчет в един търговски обект. Установени са и стоки от защитени търговски марки, като в един от случаите е образувано досъдебно производство.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат дни или седмици, в зависимост от поведението на търговците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Илиенци им е под носа,ама там не ги тормозят.А точно там се реализира основната част от китайското карго.И китайците са там,ама никой не ги закача,щото си плащат на който трябва и колкото трябва.Нашите сигурно не плащат на правилния човек и за това периодично ги тормозят.А може и човекът да иска да иска увеличение на таксата „спокойствие“.Очертават се скорошни избори и ще трябват доста пари за да се спечелят с голямо мнозинство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук