ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЛЪЖЕДЕМОКРАЦИЯ, ПАРЛАМЕНТЪТ – ПАРЛАМА, СМЯТА ПРОФЕСОР

Демокрацията в България е по-скоро лъжедемокрация. Парламентът ни, пък, малко прилича на парлама. Така смята известния психолог и писател проф. Иван Бързаков, който снощи бе в Димитровград. В кафето на Клуба на дейците на културата /КДК/ бе организирана творческа вечер, на която бяха представени поетичните книги на автора – „Яростно в скръбта”, „Лумнали огньове”, „В съня на пропастта”.Ivan-Barzakov-KDK

Иван Бързаков е роден в София през 1942 г. Завършва българска филология в Софийския университет. През 1976 г. българинът емигрира на Запад, преплувайки Адриатика и установявайки се по-късно в САЩ, в Сан Франциско, където завършва психология. Професорът е създател на система за ускорено развитие на мисълта. Като поет, е номиниран три пъти за нобеловата награда за литература, предстои му и четвърта номинация.

Живеем във времена на мъка и скръб и е важно да бъдем сред хората, запазили надеждата. Шанс за България има. Нашият народ има най-важното качество, което много други нямат – винаги оцеляваме, заяви професорът.

Иван Бързаков споделя, че никога не е напускал България. Винаги съм тук, независимо, че понякога  ме няма физически. И съм повече тук, отколкото там, казва той. За книгите си смята, че са своеобразна трилогия от движещи се мисли между редовете, в абсолютна динамика.

Системата за ускорено развитие на мисълта, разказва професорът, включва методи за оптимално презентационно и комуникационно умение. Препоръката му към хората е, че за да бъдат оптимални комуникатори, във всяка една област, трябва да се научат да презентират. Презентацията е пътя към оптималната комуникация, според него.

Димитровград бе единственият необластен град, който проф. Бързаков посети и то за първи път. Градът на Пеньо Пенев, както се изрази, го впечатлил с архитектурата и широтата си. На 19 ноември авторът ще бъде в Бургас, на 24-и – в Шумен, а на 26-и е поканен във Варна. В София проф. Бързаков ще бъде в рамките на Панаира на книгата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук