Делян Добрев сравни с кула от карти правителството, за което се правят опити

контакти

Депутатът на ГЕРБ от Хасково Делян Добрев сравни с кула от карти правителството, за което се правят опити да бъде създадено, в коментар пред NOVA.

В това 49-то Народно събрание, както и в предходните, е изключително трудно да се създаде правителство. Знаете как се прави кула от карти, това е сложен процес, но защо пада? Защото в тази група, която се опитва да направи кула от карти, т. е. правителство, има един „психично болен“, който минава и бута картите и като ги бутне, отиваме на поредните избори, коментира Делян Добрев сложната ситуация за сформиране на кабинет при фрагментиран парламент, в който, допълни той, има и едни кибици, стоящи отстрани, без нищо да правят.

„Това е несериозно – в една екселска таблица написани едни глупости”, каза Делян Добрев, след като посочи акценти в програмата на ПП-ДБ, като открои дигитализация на жп релси, отглеждане на деца в кооперативи и прегледи на възрастни хора в клонове на „Български пощи”. Той уточни, че тази програма ще струва на държавата между 7 и 12 милиарда допълнително.

Добрев коментира и възможността за съставяне на редовен кабинет с първия мандат. По думите на народния представител, трябва да се даде възможност на останалите партии, които искат да дадат подкрепата си за кабинет на ГЕРБ-СДС, да предложат свои експерти или политически лица. След това решението ще е в ръцете на мандатоносителя. Добрев обаче допълни, че министър-председателят трябва да е избор на ГЕРБ.

Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали, категоричен е бившият енергиен министър. Според него няма как амбицията на ПП-ДБ да управлява самостоятелно да бъде оправдана. „Ключа към създаване на правителство в последните 3-4 парламента винаги го е държал Христо Иванов, а не Корнелия Нинова”, смята Добрев. Депутатът призна, че е наясно с това, че съставянето на кабинет ще доведе до много критики и загуба на електорат, но допълни, че другият вариант е нови избори.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук