ДЕЛЯН ДОБРЕВ СМЕНЯ ИВО ДИМОВ КАТО ОБЛАСТЕН НА ГЕРБ

контакти

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ и бивш енергиен министър, сменя на поста областен координатор Иво Димов. Информацията потвърди от пресслужбата на партията в Хасково Диана Иванова. Тя каза, че такова е решението на Изпълнителната комисия в София. По-късно обеща да прати официалната позиция за рокадата.

По телефона Иво Димов обясни, че сам е решил да подаде оставка. Искам да се фокусирам върху работата си като кмет. Имам доста ангажименти и с Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Смятам, че Делян Добрев е консенсусна фигура, позната в политическите среди. Разполага и с повече време, коментира той. Допълни, че всичко е станало инцидентно, без някакви предварителни уговорки или разговори.

Съобщи, че с ръководството са имали принципна уговорка той да подаде оставка веднага след изборите, по преценка. Запитан дали резултатите от вота са причината и какво означава „по преценка“, Иво Димов категорично каза, че това не е така. Ние спечелихме три мандата и изпълнихме заложеното. Отделен е въпросът, че БСП взеха повече гласове. Това е друга тема, каза още той.

Съмнения, че ще се стигне до смяна се появиха в края на миналата година. В предаване при Сашо Диков премиерът тогава Бойко Борисов изрази мнение в тази посока.

Иво Димов бе областен координатор от началото на миналата година. Той замести на поста Иван Петров. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук