Делян Добрев: Промяната, след резила си, да подкрепи кабинет на ГЕРБ

контакти

Ако направим правителство само от ГЕРБ, ще го подкрепя, заяви народният представител на ГЕРБ Делян Добрев пред NOVA, давайки да се разбере, че продължава да е против сглобката. Според него, това може да стане с гласовете на Промяната.

Как така ние можем да ги подкрепяме, те не могат… Сега можем да кажем, че те не се справиха, дайте да изберем цял кабинет от ГЕРБ, предлагам го в лично качество. Предлагам промяната сега, след като си видяха провала и резила, да ни подкрепят нас за 9 месеца, за да стабилизираме държавата, каза Добрев. Той добави, че целият кабинет трябва да бъде сменен, защото всички министри са се проверили, без външната политика и в частност Мария Габриел, която се очаква да стане премиер след ротацията.

Няма никаква яснота за кабинета след ротацията, каза в началото на разговора Делян Добрев. Дори предварително договореното едно единствено нещо, че Денков ще стане образователен министър – и това не се спазва от страна на Промяната. Разбираме, че Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, защото пред колеги е казал, че иска да пътува, сподели депутатът. Според него, при това положение Мария Габриел ще остане само премиер и партия ГЕРБ няма да има нито едно министерство, досега имала поне едно – външното. А в края на разговора заяви – досега имаше правителство само на ПП, сега може да има правителство само на ГЕРБ и на Денков да му дадем външното министерство. С това допълнително намекна, че нищо към този момент не е ясно.

Делян Добрев коментира още, че в последните 8 месеца сглобката няма нито един успех, дори въпросният Шенген е бутафорен, а с това правителство и еврозоната ще е само по въздух. По думите му, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също е разколебан за следващите си действия.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук