Делян Добрев пред димитровградчани: Глас за ГЕРБ означава глас за правителство

Всички виждаме как растат инфлацията и цените. И оправданията за това не важат, заяви водачът на листата

Глас за ГЕРБ означава глас за правителство. В това бе категоричен водачът на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев за 29-ти Многомандатен избирателен район – Хасково. Тази вечер той бе посрещнат от пълна зала „Гроссето“ в Димитровград, където проведе срещата с обществеността, водена от кмета Иво Димов. В залата бяха и представители от листата на ГЕРБ-СДС.

Мнозина казват, че няма да гласуват, защото отново няма да има правителство. Ще им кажа, че колкото повече гласуват, вероятността за правителство се увеличава. Няма за кога да чакаме. Важно е да има кабинет още сега. Глас за ГЕРБ означава глас за стабилност, подчерта Делян Добрев.

Високата годишна инфлация от 20% е най-големият проблем на България. При управлението ГЕРБ тя бе около 22%, но за целия период от 2009-та до април 2021 г., което означава, че всяка година е била между 0 и 2%, а понякога и отрицателна. Това го виждахме по цените в магазините, които не мърдаха. В същото време, в последните две години виждаме цените. И оправдания, че войната е виновна или скъпите енергийни ресурси, или международното положение – не важат, подчерта водачът на ГЕРБ.

От юли 2021 г. инфлацията само расте и е два пъти по-висока всеки месец, когато Промяната е актуализирала бюджета. Бяхме сред най-добрите държави, сега е точно обратното. Високата инфлация доведе до рекордни кредити и изяждане на спестяванията на хората – по 20 милиарда всяка година, заяви Делян Добрев. Той говори и за „дупката“ от 12 милиарда в бюджета, която ще се задълбочава. Затова трябва навреме да се вземат мерки. Първата от тях е на 2 април да се гласува за ГЕРБ-СДС, с номер 2 в бюлетината.

В разговорите сред основните теми бе и санирането на жилищни сгради. За това говори третият в листата на ГЕРБ-СДС за област Хасково – димитровградчанинът Деян Иванов. Той подчерта, че по времето на ГЕРБ санирането доведе до енергийна ефективност за много български домове. След това програмата за забуксува, но отново може да е на дневен ред, ако ГЕРБ-СДС получи подкрепа на 2 април. Деян Иванов даде и обещание, че в следващия мандат, заедно с Делян Добрев и останалите си колеги в Парламента, ще направят всичко възможно, за да проведат и спечелят войната с търговските вериги, за да се нормализират цените.

От 12 години съм кмет и мога да ви кажа, че сега ситуацията е много сериозна. Трудно е да обясниш на хората защо нещата не се получават. Причината е безхаберието и порочното управление, защото в последните две години почти нищо положително не се случва. Затова е важно всеки един от нас да излезе и да даде своя вот на 2 април. Искаме стабилно правителство, което да начертае рамката и да даде възможност на всички по места да изпълняват своите дейности, коментира кметът Иво Димов.

За това се обявиха и хората в залата. Те зададоха много въпроси към Делян Добрев, Иво Димов и гостите, на които бе отговорено.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук