Делян Добрев: Може да се окажем камикадзета, но не ни притеснява

контакти

Ако утре кабинетът мине в пленарна зала, можем да се окажем камикадзета, коментира Делян Добрев, номиниран за министър на енергетиката, визирайки и своите колеги, част от проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, с кандидат за министър-председател Росен Желязков.

Защо камикадзета? Защото ще бъдем избрани с много малко мнозинство, без да знаем какъв е нашият хоризонт… Това не ни притеснява. Без значение колко е хоризонтът на това правителство, все ще успее да свърши нещо, обясни в студиото на bTV Добрев.

Като си камикадзе, детонаторът го държи „трика“, който евентуално ще избере този кабинет, добави депутатът от Хасково. В случая, той цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера заяви: Ако правителството мине с някой трик – дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят, не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, ясно заявено мнозинство, то тогава правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него.

По темата Добрев сподели, че се надява в ПП-ДБ да размислят и да подкрепят кабинета почти частично. По думите му, това може да стане, ако десетина депутати от редиците им дадат положителен вот за правителство или не участват в гласуването. Той обоснова подобно развитие, тъй като приоритети и за ГЕРБ-СДС, и за ПП-ДБ са еврозоната и Шенген.

Добрев бе запитан и как си обяснява, че служебният кабинет назначи областни управители – кадри на ДПС, в Хасково и още няколко области. Главчев и го питайте. Ние нямаме отношение към тези смени. Областният управител на Хасково е областен координатор на ДПС. Той не е предложение на ГЕРБ, предложение си е явно на ДПС, предположи депутатът. Какво още бе коментирано в студиото – тук.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук