Делян Добрев: Коалицията е на „мадуровките“, не коалиция на хартиените бюлетини

Има хора, които вярват, че машините манипулират резултата. Това е проблем, казва народният представител

В последните дни се говори за коалиция на хартиените бюлетини, но всъщност коалицията е на „мадуровките“, защото тези машини се използват във Венецуела и в още 2-3 държави от третия свят. Цяла Европа гласува на хартия, написа на страницата си във Фейсбук народният представител на ГЕРБ-СДС от Хасково Делян Добрев.

Според медийни публикации, ГЕРБ, ДПС и БСП вече имат мнозинство, за да върнат хартиените бюлетини на следващи избори. ДБ и ПП са против, така се посочва и за „Възраждане“ и „Български възход“…

Не разбирам аргумента, че трябва да гласуваме на машина, за да сме модерни. Ами, така не сме модерни. В много държави от Европейския съюз са пробвали гласуването с машина, а впоследствие са се отказали и са върнали само хартията – не избор между хартия или машина, посочва Делян Добрев.

Една част от хората, по-възрастните, ги е страх и не излизат да гласуват, не защото ще ги ухапе машината, а за да не се изложат пред цялата комисия, особено в малките населени места. Друга част от хората пък не вярват на машините. Те казват: „Аз няма да гласувам, защото виждам как „Промяната“ спечели изборите. Нямам нито един приятел, който да е гласувал за тях, а от друга страна взеха 500 000 гласа“. Тоест има хора, които вярват, че машините манипулират резултата. Това наистина е проблем.

Балансираният подход е гласоподавателят да има възможност да избере по какъв начин да гласува – с хартия или на машина, казва още народният представител.

„Гласувах да се отървем от промяната. На България ѝ трябва стабилно правителство, което да преведе държавата през кризите, заяви Делян Добрев (на снимката) при упражняването правото си на глас на 2 октомври тази година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук