Делян Добрев в отворено писмо до Василев: Асене, осъзнай се!

контакти

Отворено писмо до министъра на финансите Асен Василев публикува на страницата си във Фейсбук народният представител Делян Добрев.

Здравей Асене, познаваме се от повече от 30 години. Приятели бяхме, в последните години не сме – ти знаеш защо, започва писмото си Добрев и продължава: Важното е да се опомниш, преди да е станало късно за нашата клета държава.

Народният представител критикува министъра на финансите за планирани за изтегляне нови дългове, които по думите му са повече от дълга взет от държавата ни от Освобождението до сега, но увеличените разходи не стимулират икономиката.

Икономиката се влачи по корем, по-високите социални разходи вдигнаха инфлацията и никой не забогатя. Хората си останаха със същата покупателна способност, просто имат повече хартийки за същите стоки. Държавата обаче задлъжнява с бясни темпове. Лихвите вървят нагоре и ще ни е много по-трудно да обслужваме лихвите по заемите, които теглишАсене, осъзнай се! Намали приходната част до изпълнението от тази година, балансирай бюджета, все още не е прекалено късно. Няма кой да те спре, трябва сам да се осъзнаеш и да се спреш…, пише Делян Добрев в отвореното си писмо до Асен Василев.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук