Делян Добрев: БСП недостойно използват темата за  водата, а Минко Ангелов показва как да НЕ се реши проблемът

контакти

Предложенията на Областния управител за изграждане на пречиствателна станция и за пускане на помпената станция в Узунджово са предложения за това как да НЕ СЕ РЕШИ проблемът с водата. Минко Ангелов разбира от водоснабдяване толкова, колкото разбирам и аз. Разликата е , че аз се опирам на експертизата на хората от ВиК-сектора и дават работещи решения, а не някакви измислени предложения. Пускането на помпената станция в Узунджово  вероятно няма да струва много, но няма да реши проблема. А за пречиствателната станция, която предлага сегашния областен управител, въпросът е един: Защо да се прави пречиствателна станция, която ще струва десетки милиони левове, вместо да се финансират 8 нови сондажа с нови водопроводи, които ще струват всичко на всичко 2 милиона лева?! Така без да се чисти допълнително водата, за Хасково ще се осигури чиста вода. Експертите са категорични, че това са реалните решения. Тези хора си знаят работата. А всички други предложения като тези, които дава Минко Ангелов, са предложения за това как да НЕ се реши проблемът с хасковската вода. Защото изграждането на една нова пречиствателна станция ще отнеме 3 години и означава че проблемът ще бъде решен след 3 години, а не след 3 месеца.

Ако служебното правителство, ако областният управител, ако депутатите от БСП, ако Президентът искат да бъде решен проблем още днес трябваше да вземат решение на заседанието на МС, с което да отпуснат 2 милиона лева за нови сондажи. Но ако го направят, няма да имат тема, която да дъвчат следващите месеци. Това не им прави чест. БСП преекспонират темата и нарочно не решават въпроса. Ето днес те предложиха временна комисия в НС, която да говори още от 3 до 6 месеца за урана и да плаши хората през това време. А според всички експерти, съдържанието на уран във водата е едно и също през последните 50 години. Нищо не се е променило, освен прагът: от 0,6 мг/Л преди, сега нормата е 0,3 мг/Л. И  забележете: даже норма от 0,3 мг/Л е препоръчителна според СЗО, а не задължителна. И тук не става въпрос само за Хасково. Вече започнаха да говорят за Първомай, където със сигурност това говорене ще удари земеделието. Говорят и за Велинград, а в момента, в който споменаха от Парламентарната трибуна Велинград, започнаха откази на резервации от хотелите.

БСП абсолютно недостойно използват този въпрос, за да си правят някаква кампания при положение, че изборите вече свършиха.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук