Делян Добрев: Ако Асен Василев го е страх да дойде на дуел за цената на газа сам, да вземе и Кирил Петков

контакти

Областният координатор на ГЕРБ Хасково и водач на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев, заедно с част от кандидатите за народни представители, внесе днес документи за регистрация в РИК Хасково.

„Листата ни е променена в посока подмладяване. Средната възраст е 40 години. Утвърдените имена са с доказан опит. Младите са заредени с ентусиазъм, затова съм уверен, че ще постигнем много добър изборен резултат. Имаме шанс за трети мандат в Хасковска област“, каза минути след регистрацията водачът на листата Делян Добрев.

Бившият енергиен министър в правителството на ГЕРБ припомни, че вече почти цяло денонощие чака отговор на отправеното към Асен Василев предизвикателство. „Вчера хвърлих ръкавица към Асен Василев да не си подхвърляме цифри през медиите, а да направим един публичен диспут, да направи всеки да направи калкулация за цената на газа. Това предизвикателство не е прието. Днес разбрах, че Асен Василев е казал, че „няма какво толкова да му смятаме“. Но аз знам, че има какво да смятаме. Ще видите, че са купували газ от „Газпром“, но с 28% по-висока цена. Ще докажа нагледно в един такъв диспут как „Промяната“ е ощетявала България със стотици милиони евро сумарно“, обясни Делян Добрев.

„Ако Асен Василев го е страх да дойде на този своеобразен дуел сам, може да вземе със себе си и Кирил Петков. Аз нямам против в дуела между мен и тях да сме двама на един. Съгласен съм и на такъв дуел, за да направим калкулация за въпросните цената от 86 евро от „Газпром“ и че те са  купували на 110 евро“, категоричен е Делян Добрев. По повод твърденията на Кирил Петков, че завежда дело срещу Бойко Борисов за клевета, Делян Добрев заяви, че съжалява, че делото не е срещу него. „Искрено съм учуден защо делото е срещу Бойко Борисов при положение, че всички калкулации са мои. Защо Борисов? Защото ако делото е срещу мен и се стигне до съдебна фаза, тогава ще можем пред съда да докажем, че те са ощетявали държавата. От това ги е страх. До колкото разбрах Кирил Петков не си е внесъл държавната такса за делото. Тя е 20 хиляди лева и Кирил Петков, ако не я е внесъл, да бъде поне малко мъж да си внесе таксата и да ме включи в делото или да смени Бойко Борисов с Делян Добрев“, подчерта водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково.

А ето и самата листа:

1.Делян Александров Добрев – ГЕРБ Хасково

Делян Добрев е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43, 44, 45, 46 и 47 НС. Председател на Комисията по енергетика в НС 2014 – 2019. Зам.-председател на Комисията по енергетика в 47 НС, член на Комисията по бюджет и финанси. Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

 1. Д-р Георги Тенев Станков – ГЕРБ Любимец

Д-р Георги Станков е от Любимец. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44, 45, 46 и 47 НС. Член на Комисията по земеделието, храните и горите и на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

 1. Деян Красимиров Иванов- ГЕРБ Димитровград

Деян Иванов е от Димитровград. Магистър електроинженер  от ВТУ  „Тодор Каблешков“. Главен експерт в Парламентарната комисия по енергетика. Член на УС на ФЕЕВИ- Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници, 2017- 2018  е председател на СД на БНЕБ- ЕАД.

 1. Иван Величков Минев – гражданска квота

Иван Минев е от Хасково. Завършил е право в Югозападния университет, владее английски и френски език. Член на Адвокатска колегия Хасково от 2012 година, втори мандат член на Дисциплинарния съд към Адвокатска колегия Хасково. Общински съветник в Общински съвет Хасково, председател на Постоянната комисия по обществен ред и законност. Семеен с две деца.

 1. Д-р Стефка Здравкова Стефанова – ГЕРБ Харманли

Д-р Стефка Здравкова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора със собствена ветеринарна практика. Областен управител на област Хасково от ноември 2019 година до май 2021г. Преди това заема поста заместник областен управител. Д-р Стефка Здравкова е майка на две деца.

 1. Божидар Петков Петков – МГЕРБ Димитровград

Божидар Петков е от Димитровград. Магистър по „Икономика и управление“ в Икономически университет – Варна. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Димитровград. Член на НИС на МГЕРБ. Член на НСОРБ – комисия по Европейски програми и проекти и комисия Икономика, регионално развитие и благоустройство.

 1. Евгения Даниелова Ангелова – ГЕРБ Хасково

Евгения Ангелова е от Хасково. Магистър по финанси от University of Miami, САЩ, магистър по бизнес администрация (МВА) от American InterContinental University, Великобритания, бакалавър по международен мениджмънт от Pace University, САЩ. Областен координатор на Жени ГЕРБ Хасково. Депутат в 43 и 44 НС, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и Комисията по външна политика. Зам.-председател на Общински съвет Хасково (2011-2014). Семейна с едно дете.

 1. Митко Костадинов Полихронов – ГЕРБ Хасково

Митко Полихронов е от Хасково. Предприемач в сферата на транспорта. Народен представител в 44 НС. Член на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по енергетика. Женен с две деца.

 1. Митко Петров Петров – МГЕРБ Хасково

Митко Петров е от Хасково, магистър „Маркетинг“ от ПУ “Паисий Хилендарски“. Има деветгодишен стаж в сферата на маркетинга в една от най-големите пивоварни компании. Два пъти избиран за общински съветник от ГЕРБ Хасково. От 2019 г. до май 2021г. заместник областен управител на област Хасково.

 1. Васил Димитров Митев – МГЕРБ Хасково

Васил Митев е от Хасково. Бакалавър от ПУ- ФМИ Пловдив „Бизнес информационни технологии“ и магистър „Информационни технологии със системи с изкуствен интелект“. Предприемач в областта на уеб апликациите и дигиталния маркетинг, семеен с едно дете. Лидер на МГЕРБ Хасково.

 1. Атанас Емилов Асенов – ГЕРБ Хасково

Атанас Асенов е от Хасково. Предприемач. Два последователни мандата е общински съветник от ГЕРБ Хасково. Семеен, с две деца.

 1. Мариян Ненков Дервенков

Мариян Дервенков е от Свиленград. Завършил е юридическия факултет на УНСС- София. В момента е студент по магистърска програма на УНСС по специалността „Счетоводство и контрол“. Завършил е курс по юридически английски в Българска ИДЛО Алумни Асоциация. Работил е като юрисконсулт в частния и обществения сектор.

 1. Райно Димов Стоянов – СДС

Райно Стоянов е от Хасково. Представител на СДС. Юрист, сътрудник в адвокатска кантора „Стоянов“. Зам.-председател на Европейските демократични студенти на ЕНП, член на Контролния съвет на СДС. Райно Стоянов е семеен с две деца.

 1. Живко Жечев Янков

Живко Янков е трети мандат кмет на с. Черногорово, община Димитровград. Завършил „Публична администрация“ в УНСС София, семеен с едно дете.

 1. Николай Стефанов Николов – МГЕРБ Харманли

Николай Николов е от Харманли, член на МГЕРБ Харманли, общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Харманли. Компютърен инженер, степен бакалавър от УХТ Пловдив. Семеен, с две деца.

 1. Хавел Алдинов Карагьозов

Хавел Карагьозов е от Димитровград. Той е на 25 години. Завършва медицина в Тракийски университет Стара Загора, стажант.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук