Деликатно: Управителят на димитровградската МБАЛ поема болницата по онкология в Хасково

Управителят на болницата в Димитровград д-р Матей Матеев ще поеме управлението на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково, след решение днес на Общинския съвет в областния град. Това изправя Местния парламент в Димитровград, принципал на МБАЛ „Света Екатерина“, пред деликатна ситуация.

Председателят на ОбС – Димитровград Гергана Кръстева коментира, че по наредба, д-р Матеев може да съчетава и двете длъжности. От друга страна, това може да е законосъобразно, но трябва да се прецени доколко е целесъобразно за болницата в Димитровград, сподели Кръстева.

По думите й, още е рано да се коментират конкретни подробности. Предстои, по всяка вероятност, да се свика разширено съвещание на постоянната комисия „Здравеопазване и социални дейности“ в ОбС – Димитровград, за да се потърсят допълнителни мнения.

Гергана Кръстева допълни, че д-р Матеев не е информирал принципала на болницата – Общинският съвет, че кандидатства за управител на друго лечебно заведение, но не бе сигурна доколко има такова задължение.

Потърсен, д-р Матеев не отговори на телефонните обаждания. Той пое управлението на МБАЛ „Света Екатерина“ преди около четири години. Впоследствие, преди около година, заяви, че подава оставка, при положение на изтекъл договор. През март тази година продължи да управлява болницата в Димитровград, след проведен конкурс.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук