Делегация от Дзяо Дзян отново в Димитровград, след 20 години

контакти

Делегация от китайския Дзяо Дзян отново бе на посещение в Димитровград. От предишната визита изминаха 20 години. Това бе подчертано при подписването днес на споразумение за сътрудничество между двата града, състояло се в сградата на общинска администрация.

За мен е удоволствие, че успяхме да подновим контактите. Добре дошли сте в Димитровград. Нашият дом е и ваш, обърна се към гостите кметът Иво Димов.

Двата града имат дълга история на приятелски взаимоотношения. Делегация, водена от заместник-кмета Яшо Минков, посети Китай през юни месец тази година, което задълбочи връзките. За нас е чест да бъдем част от празниците за 70-годишнината на Димитровград, подчертаха представителите от Дзяо Дзян.

По-близките взаимоотношения дават възможност за развитие във всички сфери. Районът на Дзяо Дзян е много сериозно развит икономически. Подобрявайки комуникациите, ще потърсим възможности за китайски инвестиции в нашия район. От друга страна, културата на Китай е уникална и имаме нужда да се докоснем до нея, коментира Иво Димов.

Допълни, че се обмисля по-сериозен бизнес форум. Преди да стане обаче, ще бъдат изпратени визитки, материали, свързани с региона. На по-следващ етап, делегация може да отиде в Китай или такава да дойде у нас. Засега, важно бе да възвърнем изгубените в годините отношения, заяви кметът на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук