Декларация с баркод изчислява автоматично дължимия данък, напомня НАП

контакти

Декларация с баркод изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигуровки и ползвани облекчения, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“. Подаването й гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица с баркод е достъпна в електронната страница на НАП, в рубриката „Данъци – документи“. Там са публикувани и всички други видове формуляри, нужни за обявяване на доходите от предходната година – годишната данъчна декларация, приложенията към нея за доходи от различни източници, както и приложенията за ползване на облекчения. Тази година, обръщат внимание от офиса в Хасково, е въведено ново приложение (№13) към годишната декларация – за придобити през 2017 години доходи, освободени от облагане, като например продажба на лично имущество или имущество, получено по наследство. Попълването на приложението не е задължително, а доброволно и ще бъде с информативен характер. Чрез него НАП ще знае повече за източниците на доходи на лицата, което е необходимо най-често при извършването на контролни действия.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 година.

Консултации за декларирането и плащането на данъци могат да се направят на телефона на кол центъра на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук