Дезинфекцират и детските градини в димитровградските села по нова технология

Обработката по „Ликуид гард“ е безопасна и е съобразена с изискванията

Продължава дезинфекцията на детските градини в община Димитровград по иновативната технология „Ликуид гард“. През съботния и неделния ден , 16 и 17 януари 2021 г., когато малчуганите няма да са в детските заведения, се извършва дезинфекция на помещенията на детските градини по кварталите „Марийно“, „Черноконево“, „Изгрев“ и селата Черногорово, Ябълково, Горски извор, Добрич и град Меричлери, информираха от общинска администрация.

Това е вторият етап на третиране с нанотехнологията „Ликуид гард“, след като миналата седмица бяха обработени сградите на забавачките в града.

Дезинфекцират се активните повърхности на входни врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, дръжки на врати, масички, дидактични шкафове – за максимално осигуряване на безопасността на децата.

Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година. Уникалното на продукта е, че след еднократното обработване на повърхностите, върху тях няма развитие на болестотворни микроорганизми. Принципът на действие на немския препарат е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите  до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността.

Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година. Германската фирма разработила продукта, е сред водещите в света в развитието на нанотехнологиите.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите. Дезинфекцията се осъществява от „Нано коут“ ООД, представител за  България на немската компания.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук