ДЕЕЦЪТ НА КУЛТУРАТА ПАВЛИНА КОПАНО: ДИМИТРОВГРАД И БЪЛГАРИЯ СА ВЪВ ВСЯКА МОЯ ТВОРБА

контакти

[quote]НА 24 МАЙ ЧЕТИРИМА ПЕДАГОЗИ ОТЛИЧЕНИ КАТО УЧИТЕЛИ НА ГОДИНАТА[/quote]

На 24 май Специалната награда на Община Димитровград „За принос в областта на културата“ бе връчена на художничката Павлина Копано. Отличени бяха също така четирима педагози като Учители на годината. Това стана по време на тържеството, посветено на Деня на българската просвета и култура.

Uchiteli-i-KopanoИскам да благодаря на всички мои съграждани и да ги поздравя за празника, който не е само на учители и ученици, а на всички българи. Признанието идва за мен в момент, в който не живея в Димитровград, където обаче често се връщам. Ще бъда достоен гражданин на България и Димитровград. Навсякъде ще ги нося в сърцето си, има ги и ще ги има във всяка моя творба, каза Павлина Копано. Специалната награда й връчи председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, който заяви, че отличието се връчва, след единодушното решение на ОбС.

На днешния празник четирима педагози от Димитровград бяха наградени като Учители на годината. Учител на годината в категория Предучилищно възпитание е Красимира Нейкова, ОДЗ 2, филиал „Приказка“. Учител в начален етап – Донка Вълева, ОУ „Алеко Константинов“. Прогимназиален етап – Живка Ненова, учител по география и икономика в ПМГ „Иван Вазов“. Гимназиален етап – Веселина Калинова, учител по физика и астрономия, отново в ПМГ. Поздравления към тях отправи кметът Иво Димов, който им връчи отличията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук