Деветомайски флашмоб в парка и фолк маратон в спортната зала

За Деня на победата и Деня на Европа

Деветомайски флашмоб спретнаха младежи в парка пред Детския и младежки център, библиотеката и музея в Димитровград този следобед. По същото време в спортна зала „Младост“ се провеждат два фолклорни концерта. Двете събития са посветени Деня на победата и Деня на Европа, чествани на 9 май.

Във флашмоба, воден от ръководителите на танцовите формации,  се включиха децата от Детския и младежки център, както и всички други желаещи. Инициативата се организира от Общински ученически парламент, отбелязвайки по този начин двойния празник. Той бе открит с химна на Европа „Ода на радостта“ и посветената на Деня на победата песен.

Два са концертите в спортната зала. Първият – следобеден, започнал в 16 часа. Вторият – вечерен, с начален час 18:30. Във фолклорния маратон се включват над 200 изпълнители.

Следобедният концерт бе специално за ученическата аудитория, по-кратък и с повече забавни моменти и интересни танци. И в двата концерта обаче е предвидено включване на зрителите. Те са финансирани от фондация Пловдив 2019, Община Димитровград и  читалище „Звездица – 2003г.“ – Димитровград. Проектът е част от програмата Европейска столица на културата Пловдив 2019.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук