Дебют в джудото за „Бугари“ – с два медала от международен турнир за деца и юноши

контакти

Спортен клуб „Бугари“ направи дебют в джудото, с участието на четирима състезатели на силния международен турнир по джудо за деца и юноши „Гладиатор Опън“, провел се на 6 и 7 април в Пловдив.

До 12-годишните, в турнира за клуба се включиха Димитър Гочев, Пламена Тодорова, Симона Толчева и Теодора Иванова. За тях това бе първо състезание в олимпийския спорт. Сребърен медал спечели Теодора Иванова, с бронзовия се окичи Симона Толчева, завоювани в техните категории, информира треньорът Гочо Гочев.

В турнира участваха повече от 600 състезатели, от различни клубове в страната и от 10 страни.

Треньорът, същевременно, съобщи, че от настоящия месец април СК „Бугари“ вече има и група по джудо, уточнявайки, че предстои регистриране на нов спортен клуб, съгласно последните изменения на Закона за младежта и спорта. В клуба ще се сформира и детска група за деца от 5 до 7 години.

През първото полугодие на 2019 година предстоят още няколко състезания по джудо и джу-джицу, съобщават още от клуба. През месец май на състезателите предстои турнир по джудо в Хасково, републиканско първенство по джу-джицу, също през май – в Ловеч, както и три силни турнира през юни по джудо във Варна, Панагюрище и Пловдив. През лятото тренировките ще продължават по нормален график, поясняват от „Бугари“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук