Дебютна стихосбирка на Дани дел Нико, работи и върху роман

Дебютната стихосбирка „Когато заспиват щурците…“  публикува Йорданка Николова, с творчески псевдоним Дани дел Нико. Тя е издадена по конкурса за финансиране на книгоиздаването от Община Димитровград, 2021 г. Изданието бе представено в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград, в партньорство с Клуба на дейците на културата. Премиерата се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески стипендии 2022“.

Със стихосбирката Когато заспиват щурците…“  се ражда нова поетеса, с емоционална чувствителност и сензитивност, сподели при откриването поетесата Вили Ро. Елегантна, естетизирана, фино престъпваща, с философска ефирност е нашата дебютираща поетеса Дани дел Нико, допълни тя.

Повечето от стихотворенията в стихосбирката са писани в моята младост. Малка част от тях – в последните една-две години. В момента пиша и проза. Надявам се след време да се съберем отново за представянето на първия ми роман, пожела си Дани дел Нико. След това тя прочете стихове пред аудиторията в димитровградската библиотека. За музикалното оформление се погрижи музикантът Диан Дончев-Дидо.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук