ДЕБЮТЕН РОМАН ПРЕДСТАВЯ ВЪЗПИТАНИК НА ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ

контакти

„Справедливост срещу правосъдие“, така се казва дебютният роман на Аднан Адил, възпитаник на ЕГ „Д-р Иван Богоров“ – Димитровград. Премиерата ще се състои тази вечер в Дом-музей „Пеньо Пенев“, от 18:30 часа. Авторът учи право и е участник в тазгодишното издание на литературния  конкурс “Южна пролет“, като е сравнен от журито с Джон Гришам.

Премиерата на димитровградчанина предизвика голям интерес в Хасково. Тази вечер авторът и произведението му ще представят литературния критик и журналист Недялко Бакалов, а срещата ще води актьорът Стефан Цирков.spravedlivost sreshtu pravosadie

„Справедливост срещу правосъдие“ е  криминална приказка за вечната борба между доброто и злото. Конфликтите в повествованието имат и български измерения, но са ситуирани предимно в САЩ. Съдията Джон раздава своето правосъдие – убива тези, които са останали ненаказани от закона. Прави го с някаква надчовешка праволинейност, довела го дотам да принесе в жертва годеницата си Емили и нероденото си дете. В доста от случаите магистратът отнема чуждия живот, за да спаси своя. От ръката му погиват и неколцина невинни. Аднан Адил е оставил финала отворен, каза в своята рецензия Бакалов. Аднан вече работи върху исторически роман за Втората световна война.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук