ДЕБЮТАНТКА С ПРИЗ ЗА АТРАКТИВЕН МАЙСТОР ОТ ПАНАИРА НА ЗАНАЯТИТЕ

Десислава Владовска от село Раданово – великотърновско, спечели приза за най-атрактивен майстор в третия димитровградския Панаир на занаятите. Той се организира от Народно читалище „Звездица”, чийто председател Веселин Иванов връчи наградата, и привлече този път 22 майстори от 14 града в страната. В продължение на 3 дни – пред Спортна зала „Младост” и на бул. „България”,IMG_1391-1 те демонстрираха умения пред гостите, а някои дори учиха любопитните на тънкости. Най-атрактивният майстор, по традиция бе определен от публиката, чийто предпочитания наклониха везните към Десислава.

Тя е дебютант на панаира в Димитровград, където представи рисуване върху керамични съдове. Десислава е завършила грънчарство в Троян. Член е на Задругата на майсторите и участва в инициативите й.

IMG_1396-1Още една награда определиха организаторите за майстор-участник в панаира, но не с гласуване, а по ЕГН. То показа, че най-млада сред всички е димитровградчанката Надя Бориспасова. Призът й – авторска творба, в днешния, последен ден на панаира връчи Георги Георгиев, председател на местното дърворезбарско дружество „Свети Спиридон”.

Гостите-занаятчии пък се отчетоха с по едно свое изделие за града, което, се създаде като традиция на предишните панаири.

olea-625-50 banoffice2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук