ДУБЪЛ: ДВОЙНО ПОВЕЧЕ НА ПРОТЕСТА – НАРОД И ПОЛИЦИЯ

EVN
контакти

[quote]УНИФОРМЕНИ И ЦИВИЛНИ – ОКОЛО ПЛОЩАДА ЧАС ПРЕДИ НАЧАЛОТО[/quote]

Двойно повече хора излезнаха на организирания по Фейсбук протест срещу високите сметки за ток и тежкия живот. Димитровградчани отново се събраха пред общината в 17:30 часа. За разлика от вчера, днес недоволните бяха много по компактни, с повече български знамена.

Час преди насрочения протест, полицаи се бяха струпали пред общината. Те също бяха повече от вчера . униформени и цивилни. Доста патрулки също кръжаха из улиците на града.

След кратки скандирания, протестиращите поеха към сградата на EVN. Наред с виковете „Мафия”, „Оставка”, „Болкуци”, яйца полетяха към прозорците на енергийното дружество.

Протестът вече е комплексен, според мен. Ескалираха нещата. Цената на тока беше пределния максимум. Аз искам моите деца да останат в България и съм с тях, сподели на протеста Радка Бехова, малко над 40-годишна. Още вчера тя бе доста активна и даваше тон на младите.

Управляващите трябва да се усетят, че нещо трябва да се промени. Не става дума само за тези в момента, но и за идващите след тях, допълни Пламен Николаев, на 38 години.

Няма смисъл родителите ни да се блъскат по цял ден. Накрая да плащат непосилни сметки, заяви 15-годишният Иван Димитров. 4 години нищо не се направи. Нито за пенсиите, нито за работа на младите хора. Пълна безпътица е, допълни Недялка Атанасова, на 68 години.

Повечето хора бяха на мнение, че е по-добре правителството да си остане. То така и така щяло да падне след четири месеца. Очакват в следващите дни напрежението да ескалира, но се надяват да се случи нещо положително.

Както и вчера, от EVN протестиращите преминаха по бул. „Трети март”, оттам към кръговото на околовръстното и ул. „Хасковска. Върнаха се по същия маршрут до Водната кула, след което по бул. „Стефан Стамболов” и бул. „Г. С. Раковски”. Отправиха се за пореден път към EVN, където изляха недоволството си. Протестът завърши пред общината. Там пак ги чакаха униформените. Този път бяха направили кордон, за да не им позволят да достигнат до сградата на кметството, както вчера. Впоследствие ядрото се  качи на сцената, развя знамената и заяви намерение утре протестът да продължи. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук