ДВЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДЕЕЦ НА КУЛТУРАТА, ДВЕ НОСИТЕЛКИ, РЕШИ КОМИСИЯ

контакти

newbeautyДве предложения за Специалната награда на Община Димитровград „За принос в областта на културата“ са постъпили за разглеждане от комисията по избора. Предложенията, на Инициативни комитети, са свързани с директора на Исторически музей Елена Георгиева и на секретаря на Клуба на дейците на Културата /КДК/ Анелия Радева. Комисията заседава снощи и реши, че и двете ще бъдат носители.

Половината от членовете бяхме за едната кандидатура, останалите – за другата. Взехме решението с консенсус – носители на наградата за принос в културата да бъдат и Елена Георгиева, и Анелия Радева, коментира председателят на комисията Гроздан Грозев, който е и председател на Постоянната комисия по култура в ОбС.

В Статута, за Специалната награда за принос в културата, е посочено, че носителят трябва да има значими постижения в периода между две награди.Ban-Leila

Елена Георгиева участва в издаването на Алманах. Тя работи по съхраняването историята на Димитровград. Анелия Радева е изготвила преди години картотека на паметниците на монументалното изкуство в Димитровград, която се съхранява в музея. През тази година има желанието да я издаде. Понеже Георгиева и Радева работят в една сфера, взехме Соломоновското решение и двете да бъдат удостоени като дейци на културата, каза още Гроздан Грозев.

Предложение Елена Георгиева да бъде носител на наградата бе направено, от кмета на Общината, през миналата година, което бе оттеглено. За Анелия Радева това е първа номинация.

Комисията, по Статут, ръководи председателят на Постоянната комисия по култура в ОбС, Гроздан Грозев, в случая. Членове са: управляващият административното културно звено,  експерт от същото, двама общински съветници и двама директори на културни институти от общината. Със заповед на кмета, определени са: началникът на отдел „Хуманитарни дейности международно сътрудничество и програми“ Антоанета Шаркова, старши експерт Светлана Николова, общинските съветници Бончо Димитров и Ваня Димитрова, ръководителят на Забавно духов оркестър маестро Доцо Вътков, директорът на ОДТ „Апостол Карамитев“ Тодор Боянов.

Решението на комисията се представя на кмета на Общината и на председателя на Общинския съвет най-късно до 20 април, след което се утвърждава на заседание на ОбС Димитровград. Наградата се връчва на 24 май на трибуната, по време на официалното честване на празника.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук