ДВЕ НАЦИОНАЛНИ ТУРНЕТА ТРЪГВАТ ОТ СЦЕНАТА НА ОДТ „АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ“

[quote]БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ЗА БЪДЕЩИ АКТЬОРИ ДАВА В ДИМИТРОВГРАД НАТФИЗ[/quote]

newbeautyДве национални турнета тръгват от сцената на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев” – Димитровград през март. Първото, както писахме, е на мим № 1 на България Вельо Горанов, който ще изнесе два спектакъла, на 9 и 10 март, по случай 70-годишния си юбилей. Второто – на Националната академия за театрално и филмово изкуство /НАТФИЗ/, на 23 март, съчетано с безплатна консултация за кандидат-актьори, на следващия ден.

Акцент в турнето на Вельо Горанов ще бъде негов портрет, рисуван през февруари от димитровградския художник Йордан Йорданов. Портретът, всъщност, представлява образ от спектакъла „Великият инквизитор”, който мим № 1 ще изнесе на 9 март, от 19:00 часа. Втората му поява пред димитровградска публика ще бъде на 10 март, с „Последният запис на Крап”.

[pullquote_left]ПЪТУВАЩА ИЗЛОЖБА, С ПОРТРЕТИ НА ИЗВЕСТНИ АКТЬОРИ: СКОРО[/pullquote_left]

Картината-портрет на магнетичния мим е поредна, която ще остане в ОДТ „Апостол Карамитев”. Институцията разполага към момента с още осем картини-портрети на известни български актьори. Сред тях са тези на Татяна Лолова, Васил Михайлов, Ружа Николова, Златина Тодева… Те са рисувани за Фестивала на актьорското майсторство „Любимец 13” и наследилите го Национални награди за актьорско и изпълнителско майсторство в областта на сценичните изкуства „Любимец 13”. Идеята е с тях, след време, да се осъществява пътуваща изложба, подреждайки картините-портрети в арт инсталация, с подходящ декор.

Портретът на мим № 1
Портретът на мим № 1

В националното турне на НАТФИЗ спектакълът „И само туй: Любов”, по текстове на Шекспир, ще поставят абсолвенти от класа на проф. Стефан Даналиов. Билети за представлението в Димитровград, на 22 март, от 19:00 часа, могат да се купуват от касата на театъра, от 10-и този месец, на промоционална цена от 5 лева.

На следващия ден преподаватели от НАТФИЗ ще дадат безплатни консултации на желаещи да се занимават с актьорско майсторство и да кандидатстват в Академията. Препоръки ще дават по четирима преподаватели от факултетите по кино и театрален. Заповядайте на 23 март, от 9:00 до 11:00 часа, в салона на театъра.

Двете турнета тръгват в най-театралния месец – март. На 27-и отбелязваме международния ден на театъра, заяви Тодор Боянов, директор на ОДТ „Апостол Карамитев”.

Следващите Национални награди за актьорско и изпълнителско майсторство в областта на сценичните изкуства „Любимец 13” ще бъдат през октомври, каза в аванс Боянов. Идеята им е да популяризират големите български актьори и техните постижения на сцена, обобщи директорът на театъра.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук