Две зарядни станции за електромобили монтираха в Димитровград

Две зарядни станции за електромобили бяха монтирани в Димитровград днес. Локациите са на ул. „Димитър Благоев“ №5 и на бул. „Георги С. Раковски /в близост до трафопоста до блок №4 и 6 на ул. „Христо Смирненски“/, съобщават от Община Димитровград.

Избраните точки са внимателно подбрани, след анализ на потока от автомобили и търсения ефект с удобен публичен достъп. Двата оживени булеварда предоставят чудесна възможност за популяризиране и развитие на системата за градска електромолибност. С този проект община Димитровград става една от първите в страната със зарядни станции за все по-навлизащите хибридни и електрически автомобили, коментират от администрацията. До момента такива има в градовете София, Бургас, Варна, Сандански и Ямбол.

Развитието на системата за градска електромобилност на територията на Община Димитровград е продължение на екологичните инициативи и политика за утвърждаването й като зелена община, с грижа за хората и природата. Все повече потребители насочват интереса си към иновативната икономичната и практична технология за придвижване, алтернатива на конвенционалните автомобили, се посочва в информацията.

Осигуряването, монтажът, поддръжката и сервизът на зарядните станции се изпълнява от фирма „еМобилити Интернешънъл“ АД, чиято собственост са станциите.

Мобилно приложение, с вградена функционалност за плащане, позволява бързо самообслужване. Плащане чрез RFID физически носител също е възможно. Шофьорите имат достъп до станциите, където могат да проверяват историята на зареждане или разписките, както и да актуализират своята лична информация през клиентския портал.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук