ДВЕ ЗАЛИЧАВАНИЯ, ЖАЛБА И СИГНАЛ В ОИК ДО МОМЕНТА

контакти

Общинската избирателна комисия /ОИК/ заличи двама кандидати за общински съветници в Димитровград. Това са Ганка Гочева Георгиева от БСП /15-а в листата/ и Иван Ангелов Пенев от НФСБ /4-и в листата/.

С писмо ЦИК уведомява ОИК за извършена проверка в ГРАО, че Ганка Георгиева няма постоянен и настоящ адрес на територията на България, като в случая настоящият й адрес е в чужбина. Аналогичен е случаят и с Иван Пенев. На тази база ОИК взема решения да заличи регистрацията на двамата за съветници.

До този момент в ОИК са постъпили жалба и сигнал, от Цанко Николов Сталев, представляващ коалиция „Да за Димитровград“.

В жалбата са изложени твърдения, че кандидатът за кмет на Добрич от ГЕРБ, Марин Маринов, водил предизборна агитация при откриването на 9-о издание на поетичния празник „Доброслов“. Сталев посочва публикации в два сайта и уточнява, че събитието е общинско, организирано с общински пари и не би следвало да има предизборна агитация. Според ОИК, жалбата е неоснователна. Тя следва да бъде отхвърлена, поради липса на нарушение на Изборния кодекс, тъй като не са открити данни за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет, за да се приеме, че е налице предизборна агитация.

В сигнала Сталев твърди, че регистрирани кандидати за кметове ползват джиесеми и карти, представени им от Община Димитровград като служебни. ОИК, от своя страна, реши да направи проверка, като се изиска информация от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Димитровград Светослав Стойков дали посочените в сигнала лица ползват безвъзмездно апарати и карти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук