Две димитровградчанки хвърлиха на измамници 5000 лева

Областна дирекция на МВР Хасково

Младеж точи чужда дебитна карта, за залози в интернет

Две димитровградчанки хвърлиха на измамници общо около 5000 лева, подмамени по позната схема. На жените, на възраст 78 и 58 години, позвънил мъж, представил се за полицай. И на двете казал, че е необходимо съдействието им, за залавяне на измамници, информират от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Жените последвали инструкциите му, да съберат парите си и да ги пуснат през терасите на домовете си, на ул. „Гоце Делчев“ и бул. „Трети март“ в Димитровград.

Първата събира 2300 лева, втората – 600 лева и 1000 евро, след което ги пускат през терасите си. По-късно се усещат, че са измамени и сигнализират в местното полицейско управление. По случаите са образувани досъдебни производства.

Още едно производство е образувано в районното управление на Димитровград. То е за използване на платежно средство, без съгласието на титуляра, уточняват от полицията. Жена от Меричлери съобщава пред разследващите, че с използване на данни от дебитната й карта, за периода в последния месец, й липсват 1000 лева. По случая е задържан 19-годишен от Димитровград. Младежът признава, че използвал кода на картата на приятелката на сестра си. Парите използвал за спортни залози в интернет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук