Две ало измами за седмица в Хасково

контакти

Две ало измами са били регистрирани в Хасково за седмица, информират от Областната дирекция на МВР.

Вчера в 14,30 часа на спешния телефон позвънила 90-годишна. Старицата заявила, че около 10 часа получила обаждане на стационарния си, впоследствие и на мобилния си телефон от мъж, представил се за лекар. Мнимият доктор я въвел в заблуждение по схемата „пострадал роднина“. Той й съобщил, че дъщеря й пострадала и са нужни пари за лечението й. Следвайки указанията му, родителката предала на входната врата на дома си на ул. „Булаир“ 8000 лева на непознат за нея мъж. След като разбрала, че е измамена, позвънила в полицейското управление.

От пресслужбата на полицията поясняват, че само за седмица това е втора телефонна измама по същата схема в областния град. При първата бяха заловени мъж и жена от село Гарваново, измамили 91-годишна, също с 8000 лева. При задържането им бяха намерени и по-голямата част от присвоените пари. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук