Двеста деца ще пеят и танцуват в Деня на Европа на площад „Поезия“

Близо двеста деца от детските градини ще пеят и танцуват на площад „Поезия“ в Димитровград на 9 май, когато се отбелязва Денят на Европа.

Концертът „Ние, децата на Европа“ започва от 10:00 часа в понеделник. С него ще бъдат изпратени послания за мир и приятелство.

Деца от детска градина „Пролет“ ще изпишат със сини букви на сцената ДЕН НА ЕВРОПА, под звуците на химна на Европейския съюз „Одата на радостта“, на Бетовен.

Познати произведения, като „Песен за Европа“, „Аз съм българче“, „Високи сини планини“, „Песен за приятеля“, „Приятелство“ и други, ще представят най-малките граждани на Европа в Димитровград, съобщават в аванс от Общината.

Денят на Европа е посветен на мира и обединението. Той е свързан с годишнината от историческата декларация на външния министър на Франция Робер Шуман, от 9 май 1950 г. В нея той споделя своята идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима… Амбицията му е да се създаде европейска институция, която да обедини и управлява производството на въглища и стомана. Година по-късно тя става факт и се приема за начало на това, което днес наричаме Европейски съюз.

На 9 май се отбелязва и Денят на победата, бележещ края на Втората световна война, когато се празнува триумфът на СССР над Нацистка Германия, през 1945 г. Великата отечествена война между двете сили представлява най-значителният сблъсък в хода на световния конфликт.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук