Два паркинга – до Зеленчуковия и до Неделния пазар, стават платени

Два паркинга в Димитровград – до Неделния пазар на ул. „Ивайло“ и до средната част на Бабин пазар, стават платени. Това реши Общинският съвет, като измени общинската Наредба №9.

Преди 6 години изградихме един паркинг в района на Неделния пазар, по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция, съвместно с Узункюпрю. Този паркинг е много натоварен в пазарните петък, събота и неделя. Моето предложение е той да стане платен за клиенти на тържището и с възможност живущите в района да го ползват безплатно. Идеята ни е да акумулираме финансов ресурс, поясни кметът Иво Димов.

Другата промяна е свързана с паркинга на Зеленчуковия пазар, на бившата хандбална площадка, който бе изграден с финансиране от държавата. Този паркинг също бе безплатен и доста хора си спираха колите постоянно, което възпрепятства търговци и посетители. Скоро ще стане платен, при условията на паркинга, зад театъра – безплатен за определен интервал от време и символичен абонамент за търговци. Съответно, за по-дълъг престой – ще трябва да се заплаща такса, поясни градоначалникът.

Има и още една промяна, свързана с наказателния паркинг до пасарелката на Неделния пазар, на който до момента е разрешено кратковременно платено паркиране. Тя се отнася до допълнение на конкретен кадастрален идентификатор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук