Два нови случая на коронавирус и един починал, за последното денонощие

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети четири проби за наличие на коронавирусна инфекция. Две от тях са взети от пациенти на МБАЛ-Хасково. Другите две проби са контроли, взети от РЗИ-Хасково, на мъж на 28 години от община Хасково и мъж на 27 години от община Ивайловград. И четирите проби са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Деветте проби, взети от хоспис „Прима“ преди няколко дни, също са отчели отрицателен резултат, информират от Областна администрация.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за два нови случая на COVID 19. Жена на 56 години от община Хасково, която е издирена и през днешния ден ще ѝ бъде връчено предписание за поставяне под домашна карантина. Жена на 28 години от община Свиленград. Тя живее и работи на територията на друга област и ще бъде прехвърлена към РЗИ по местоживеене. 

Пети смъртен случай от коронавирусна инфекция е регистриран в област Хасково. Касае се за мъж на 62 години от община Хасково. Той бе диагностициран с COVID 19 на 27 юли и е поставен под домашна карантина, след което състоянието му се е влошило и на 6 август е приет в МБАЛ-Хасково. Мъжът е починал на 12 август. Той е имал придружаващо сърдечно заболяване и диабет.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 114, включително установените за последното денонощие 2 нови случая. От тях 5 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, 2 в болница извън областта, 23 на домашно лечение, 5-ма починали и 79 оздравели.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук