Два екипа вече ловят автомобили с паяка в Димитровград

Два екипа вече са назначени на паяка в Димитровград, с който се вдигат неправилно паркирани автомобили. Припомняме, че преди около година машината бе на своеобразни трупчета, защото липсваха шофьори. Впоследствие един такъв беше осигурен, като това налагаше почивка в определени дни. От скоро е обучен и втори, който действа със съответния екип. Това дава възможност за постоянна работа.

Друга подробност е, че днес Общинският съвет взе решение, с което определи нова площадка за принудително преместени автомобили. Тя ще бъде на ул. „Емилиян Станев“, непосредствено до пасарелката. В приетата точка, под номер 4 в дневния ред, са посочени случите, при които е позволено принудителното преместване на моторно превозно средство…

До момента наказателният паркинг е близо зад бензиностанция „Вито“, за който Община Димитровград заплаща 400 лева за наем, поясни кметът Иво Димов. С въвеждането на новата площадка, която е достатъчно голяма и асфалтирана, ще пести този ресурс.  

Градоначалникът определи като несъстоятелни коментари, свързани с това коя кола точно решава да репатрира екипът. Паякът не може да вдигне 10 коли едновременно. Подчертавам, че неговата функция, както и при поставянето на скоби в Синята зона, е да дисциплинира водачите, за да има ред, поясни той.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук