Два договора, в две министерства, подписва кметът на Димитровград

Първият – за подобряване качеството на въздуха, вторият – за изграждане на кладенец в Крепост

Два договора, в две министерства – на околната среда и регионалното, подписва днес кметът на Димитровград Иво Димов, става ясно от съобщение на Общината.

Първият – в Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, касае проект за подобряване качеството на атмосферния въздух, чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление. Стойността на проекта е 7 555 396.72 лева, които Димитровград спечели като финансиране. Както писахме, реализацията ще е на два етапа – информационен и инвестиционен.

Вторият договор ще бъде подписан в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Той е свързан с изграждане на втори кладенец в село Крепост, който ще дава допълнителни  количества вода, включително за Индустриалната зона в района.

Стойността на новото съоръжение възлиза на 600 000 лева, които ще бъдат целево финансирани от МРРБ. За изграждането му, преди няколко дни бе избран изпълнител, по обявената по-рано обществена поръчка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук