Два булеварда блокираха протестиращи в Димитровград

контакти

Два булеварда блокираха тази вечер протестиращи в Димитровград. Първоначално, те се събраха пред сградата на Общината, където бе обявено началото на протеста. Оттам тръгнаха по пешеходната алея „България“, въпреки дъждовното време. Блокираха, за кратко, булевард „Димитър Благоев“ при новата Автогара. След това, замалко да тръгнат по пътя към спортна зала „Младост“, но се отказаха от това си намерение. Отправиха се по обратния път и се спряха на пешеходната пътека на бул. „Георги С. Раковски“ за около половин час. Там бе построен кордон от полицаи, явно, за да бъде ограничено тръгването по улицата. Своевременно, патрулни автомобили организираха движението, така, че да не се образуват тапи от коли.

Събралите се скандираха различни неща – от „Българи – юнаци“, до „Оставка“ и „Всеки ден ще е така…“.

Попитани, за какво точно протестират, заявиха, че недоволството им е насочено към високите цени на горива и други стоки, както и като цяло – бедността. Желанието им е коренно да се промени политическата система, която през всички години от началото на промените води само до идването на власт на едните, после на другите, без да се интересуват как живеят обикновените хора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук