Двама творци от Димитровград с изложба в Измир

контакти

Съвместна изложба в Измир, Турция ще представят следващата седмица двама творци от Димитровград – известният скулптор Гроздан Грозев и младата художничка Калина Тонева.

Поканата за съвместната им изложба – скулптура и живопис, е от измирската галерия „Etik Sanat Evi“.

Експозицията на авторите ще бъде изложена в галерията в известния турски град в продължение на две седмици.

Калина Дечкова се представя с 18 картини – пейзажи, портрети и натюрморти, а Гроздан Грозев с 10 пластики.

Калина Тонева е участвала е  колективни изложби в Димитровград, Кюстендил, Харманли, Велинград, Ихтиман и Пловдив. Калина е сред финалистите в конкурс на галерия „Golden Duck“, Будапеща, Унгария с нейната картина „Изгрев“. Творбата ще бъде показана в галерията в специална изложба, от 1 до 25 май тази година.

Гроздан Грозев е утвърден автор с множество участия в страната и в чужбина. Негови творби са показвани в изложби в София, Варна, Бургас, Пловдив и други български градове. Произведенията му са радвали публиката в Унгария, Хърватска, Черна Гора, Сърбия и други. Често е канен да участва в симпозиуми по каменоделство и скулптура в Израел, Монако, Франция, Австрия, Румъния и България. Години наред работи за най-важния италиански арт институт Фондация „Антонио Канова“, докато се управлява от дългогодишния си директор Марилена Ферари, с която реализират големи салонни книги с произведения на изкуството, чиито корици са от мрамор, по сюжети на Микеланджело и Канова.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук