ДВАМА ОТ ПМГ СЕ БОРЯТ ЗА МАТЕМАТИЧЕСКА ЗВЕЗДА НА АЗИЯ

Двама ученици от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград ще участват в Азиатска математическа олимпиада. За 12-милионния китайски град Чънду ще пътуват Милен Георгиев – 8 клас и Иван Димитров – 9 клас, след успешно представяне на състезанието SASMO в България. Във финала ще участват общо 8 млади математици от страната. Милен е сред златнте медалисти на проведеното през април в българските училища състезание SASMO. Участието му в Китай ще финансира кметът на Димитровград Иво Димов, съобщават от гимназията.

Олимпиадата ще се проведе от 26 до 30 юли. Ораганизационният комитет на форума дава възможност на всички победители на проведената на българска територия надпревара да участват. Младите таланти ще се борят за приза „Математическа звезда на Азия“.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук