Двама млади борци на Димитровград дебютираха на Европейско първенство

Европейско първенство по борба за момчета се проведе в Краков, Полша, от 26 до 28 юни. Двама млади борци на Димитровград дебютираха на състезание от такъв висок ранг.

Денис Наим, в категория 44 кг, започна с победа над англичанин с 10:0. В следващия кръг загуби от борец на Азербайджан, в оспорвана и равностойна схватка, със 4:7 точки. В крайното класиране той остана на много доброто 8-мо място.

Дениз Ибрям, в категория 48 кг, също започна с победа с технически туш над състезател на Естония, а след това загуби от борец на Азербайджан. В репешаж отстъпи на арменец и остана 15-ти.

И двамата ни борци са за първа година в тази възрастова група /момчета до 15 години/ и участието им е особено важно, предвид трупането на международен опит. Следващата 2020 г. те остават в същата възрастова група, а европейското първенство ще бъде в България, където ще очакваме повече от тях, заявяват от Спортен клуб по борба „Димитровград“.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук