Двама кандидати предлага комисията за шеф на Медицинския център

Д-р Милева с по-висока оценка от д-р Матеев. ОбС избира

Д-р Матей Матеев и д-р Емилия Милева успешно преминаха конкурса за възлагане управлението на Медицински център – Димитровград. Те ще бъдат предложени за управители, като Общинският съвет трябва да вземе решение. В късния следобед вчера се състоя заседание на комисията, която се бе запознала с бизнес програмите на двамата кандидати, като проведе и интервю с тях.

Д-р Матеев и д-р Милева получиха оценки над 4,5. Оценката на д-р Милева е по-висока, каза в разговор по телефона секретарят на комисията Донка Велчева. Допълни, че не може да каже с точност каква е разликата в оценките, тъй като цифрите не са пред нея. Председателят на комисията адв. Коста Костов не бе открит за коментар.

Припомняме, че д-р Матеев бе утвърден като управител на МБАЛ „Света Екатерина“ от Общинския съвет. Според Велчева, няма законова пречка той да бъде управител и на болницата, и на Медицинския център. Местният парламент ще реши кой от двамата кандидати да избере, което по всяка вероятност, ще стане на заседанието през април месец.

По-късно адв. Костов върна обаждане и конкретизира, че комисията е класирала на първо място д-р Милева, на второ – д-р Матеев. По думите му, ОбС ще реши дали да се съобрази с това класиране, като е малко вероятно да не го направи, но има и такава хипотеза.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук