Двама, засега, се записаха за кръста на Йордановден в Димитровград

Само двама, до момента, са решилите да се хвърлят за кръста в Марица, край Димитровград, на Йордановден, информираха от църквата „Свети Димитър“. В храма става записване за участие в ритуала по изваждане на Богоявленския кръст от видите на реката.

С наближаването на празника още хора ще се запишат. Стана традиция много от тях да го правят на място, каза отец Георги, според когото желаещите няма да са малко.

Предстои официално обявяване на програмата. Според отец Георги, тя няма да бъде по-различна от предни години. На 6 януари 2018 г., събота, от 8:00 до 10:30 часа, в църквата ще се отслужи Утринна със Златоустова молитва. От 11:00 часа, от храма тръгва литийно шествие, до река Марица, в кв. „Простор“. Половин час по-късно, започва ритуалът по освещаване на кръста, водата и миряните. Организатори са Община Димитровград и Църковното настоятелство.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук