ДВАДЕСЕТИНА ПРОБВАТ ПРОТЕСТ В ДИМИТРОВГРАД. ТИХО

контакти

Двадесетина излязоха в Димитровград на протест срещу избора на Делян Пеевски, въпреки многобройните потвърждения в социалната мрежа Фейсбук. Само майки с деца и цивилни полицаи се виждаха пред общината в обявения час 18,30. Малко по-късно се появи група младежи с национално знаме. Видяха се неколцина по-възрастни и един униформен. Негови колеги огледаха площада по-рано, но, очевидно не забелязвайки нищо тревожно, дискретно се оттеглиха.

Димитровград фигурираше сред първите, обявени като подкрепящи протеста на създадената минути след избора на депутата страница „Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС”. Сред обещалите да излязат на площада личаха десетки лица на димитровградчани. В крайна сметка обаче протест почти не се състоя. Явилите се седяха на пейките кротко, без викове и скандирания. После си тръгнаха.

Затова пък мрежата продължи да прелива от коментари и постове срещу парламентарното решение. Въпреки дъжда, протестиращи с викове „Оставка” се трупаха пред Министерския съвет.

На страницата във Фейсбук се появи призив за митинг и пред българското посолство в Хага. Инициаторите обаче не бяха получили разрешение от общината и търсеха варианти за легална солидарност със сънародниците.

Такава бе картината към 19 часа. Петнадесетина минути по-късно нова група младежи, вече с разпечатани образи на Пеевски, пак мирно, зае мястото на първата. Спря, за малко и полицейска патрулка, но бързо отпътува. При развитие ще информираме своевременно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук