Двадесетина на протест срещу властта и в подкрепа на президента в Димитровград

контакти

Двадесетина човека само откликнаха на призива за протест срещу властта, политическите действия на Прокуратурата и в подкрепа на президента Румен Радев. Сборна точка на площада пред Общината, в 11 часа, събота, обяви предния ден, на страницата си във Фейсбук, бившият кандидат за кмет, настоящ общественик Иван Евлогиев.

Елате, да кажем не на страха, да подкрепим нашия съгражданин Румен Радев, президент на Република България, да изкажем възмущението си от безпредела на Прокуратурата, да обявим началото на края на самозабравилите се властници от ГЕРБ, призова гражданството той.

Друга агитация не е правена, поканата във Фейсбук е единствена, като се добави и персонална покана към колегата му – кметски кандидат, сега общински съветник от БСП Георги Стайков. Останалите са приятели и хора, проявили гражданска смелост, поясни Евлогиев. В кратко изявление той синтезира мотивите за предизвикване на протест: Бунтувам се против управление, което превърна хората в пионки на властта, крепящо се на страха и зависимостите на хората, каза той, изтъквайки необходимостта от солидарност, за да се сложи край на репресивната практика.

В подобен дух, пред малобройната публика се изразиха съветникът Георги Стайков и комунистът Димитър Гигов, след което, в обсъждания, помежду си участниците в протеста го завършиха.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Страх на кои хора? Имат основание да се страхуват се тези, които в годините на прехода ограбваха по „законен начин“ България. Защото с идването на Иван Гешев като главен прокурор, идва и времето да бъдат осветени делата им и да им се търси отговорност. Имат страх и тези с престъпен бизнес, страх има и в криминалния контингент. Страх има и в политиците, които с политика на дребно си „изкарват хляба“ и които увяхват като окосена трева на горещо слънце. Страх има в ръководните фактори във БСП, в нароилите се от нея партийки и движения, които няма как да крадат и да си „щракат с пръсти“, защото техния „електорат“ започна да се топи като „мартенски сняг“. Страх и то панически изпитва и Румен Радев заради разкриване на по*рания му задник… Този страх обединява тази сган. Този страх показва истинските им лица и намерения. За съжаление, не малък брой от така наречените от „бесепар“ дебили, СЛЯПО ги подкрепят. Ние, различните от тях които не споделяме „техните ценности“, казваме ТВЪРДО ДА на този страх!!! Ние ПОДКРЕПЯМЕ ТВЪРДО МЕРКИТЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, НА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО (а и на следващите правителства) във борбата им срещу тази ПРОСЛОЙКА, която БЕ, и Е извор на злокачествени тумори на българското общество!!!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук