Да учи вкъщи – наказанието за побойника от ПМГ „Иван Вазов“

контакти

Стана ясно какво ще е наказанието за дванадесетокласника от ПМГ „Иван Вазов“, който миналия петък разби челюстта на свой съученик.

Педагогическият съвет взе решение той да премине от дневна в самостоятелна форма на обучение. Това означава, че оттук насетне ще се подготвя вкъщи, а в училище ще се явява на изпити за определяне на годишни оценки, съобщиха от гимназията.

Наказанието е със срок до края на учебната година, което ще рече до завършването му. Ако издържи всички изпити, ще се яви на матура.

Санкцията не е лека, защото ще трябва сам да се подготвя. Това ще създаде трудности в обучението, тъй като има профилирана подготовка в 12 клас по предмети като английски, информатика, математика, коментира директорът на ПМГ Валентина Делчева.

Пострадалият ученик, както вече писахме, ще премине за един месец в обучение от разстояние в електронна форма, за да се справи по-лесно с психологическия ефект от сериозната травма. Той беше настанен в пловдивска болница. Информацията отпреди ден бе, че вече е по-добре и предстои да бъде изписан.

Междувременно, информация по случая съобщиха и от Областната дирекция на МВР – Хасково. Оттам посочват, че 17-годишният е задържан за побоя над връстника си. След постановление на прокурор е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. Момчето е разпитано в присъствие на инспектор Детска педагогическа стая. Работата по случая продължава, уточняват от дирекцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук