Да подобрят живота за по-малко от 800 дни пожела Симеон II на бъдещите управници

Може би за 1000 дни постигнахме доста, смята бившият цар и премиер на България

Да подобрят живота за по-малко от 800 дни пожела на бъдещите управници царят на българите в периода 1943 – 1946 г. и министър-председател на България в правителството му (2001 – 2005) Симеон Сакскобургготски.

…Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством което не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви…, казва през 2001 г. Симеон II.

20 години по-късно фразата му бе напомнена и коментирана от него в интервю пред bgonair.bg.

Това беше една политическа калкулация, времето да се усети, за какво става реч, да се захване със самата тема, да се изправят нещата, да има време да се усети, да се получат известни ефекти. Сега тази фамозна фраза продължават да ми я припомнят, но ако погледнем по един обективен и спокоен начин, особено сега с 20-годишна ретроспектива, може би за 1000 дни постигнахме доста, заяви днес Сакскобургготски.

Запитан дали би била актуална фразата за 800 дни, ако някой я изрече към моментната политическа обстановка и възможно ли е такъв срок от 800 дни да помогне днес на България?, Симеон II заяви: Бих пожелал това от все сърце на бъдещите управници да успеят за 800 дни и дори по-кратко.

Преди малко повече от година бившият цар на българите и бивш премиер коментира, че е време за промяна. Не толкова на личности, колкото на стила на управление и политически практики.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук