ДА ОТПАДНЕ ДДС ВЪРХИ ДЕТСКИТЕ СТОКИ ИСКА АСОЦИАЦИЯ

контакти

Да отпадне ДДС върху детските стоки, искат от Асоциацията на търговците на стоки за детето в България (АТСДБ). Оттам започват да събират подписи за целта, съобщават от econ.bg.

От 1 юни до 31 август, чрез своите подписи родителите от цялата страна могат да подкрепят Националната гражданска инициатива „Искам братче! Искам сестриче!“. Целта е да се организира открит обществен дебат по проблемите с ниското потребление на детски стоки в условията на икономическа и демографска криза, информират от АТСДБ.

В диалога с представителната, законодателната и изпълнителната власти ще се привлекат всички браншови и неправителствени организации, работещи в сектора.

Преди време книжният бранш настоя да се намали ДДС върху книгите. Oт обединение „За възраждане на книгата“ предприеха подписка за намаляване на данъка за книгите и печатните издания. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук