Да няма кръстовище до новите магазини на входа на Хасково, предложи депутат

Абсурдна ситуация с много пътни знаци на пътя през Узунджово коментира Георги Георгиев

контакти

Резонно е там да няма въобще кръстовище, коментира на пресконференция депутатът Георги Георгиев, визирайки района около новите магазини на пътя Димитровград – Хасково, където Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви обществена поръчка за монтирането на светофарна уредба. Предложението му е там да бъдат монтирани мантинели, каквито между другото бяха сред обсъжданите варианти.

С две мантинели сигурността ще бъде подсигурена на участниците в пътното движение. Има кръгово до „Язаки“, в другата посока има детелина, в началото на Хасково има кръгово, заяви Георгиев.

Той определи като абсурд намерението на АПИ да изхарчи 500 хил. лева за временен светофар и след 1-2 години да се „усвоят“ по думите му още средства за кръгово кръстовище. От Агенцията обявиха, че светофарът щял да се постави, докато бъде изградено кръгово кръстовище…

В цял свят хората гледат да облекчат трафика, ние се стремим да правим тапи на входа на града, коментира Георгиев. Той обясни, че ако се монтира мантинела, всички превозни средства ще могат да карат с по-висока скорост в района, ще бъде облекчен и трафикът през летните месеци.

В разговора бе изразено мнение, че е имало заявени намерения от страна на инвеститора да поеме разходите за кръгово кръстовище и в тази посока имаше решение на Общинския съвет в Хасково… Георгиев обеща да отправи питане, в което да добави и въпроса за обществената поръчка, за която каза, че не е знаел, като допълни, че нещата трябва да се спрат в зародиш.

Депутатът коментира и темата с многото знаци, поставени на пътя, преминаващ през селата Узунджово и Александрово. Въпрос той отправил към регионалния министър през ноември, когато стана ясно за ситуацията. Отговорът се забавил, дошъл на 12 януари.

Министърът каза, че ситуацията е абсурдна, цитира го Георгиев. В 25-километров участък са поставени 468 знака, 110 от които са в Узунджово. Можете ли да си представите за какво безумие става въпрос? Министърът е разпоредил проверка и най-вероятно част от знаците ще бъдат отстранени, заяви Георги Георгиев. Депутатът призова, ако се стигне дотам, да бъдат поставени на места, където има необходимост, а не да се дават пари за следващи. По думите му, цената е абсурдна – 324 хил. лева за 468 знака.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук