ДА ИЗДИРИ 8 ТЪРГОВЦИ, ПОИСКА НАП ОТ МВР, СЛЕД ПРОВЕРКИ НА ПАЗАРА

контакти

[quote]323-МА, С ОБЩО 349 ОБЕКТА, ПРОВЕРИХА ДАНЪЧНИТЕ НА ТЪРЖИЩЕТО В ДИМИТРОВГРАД[/quote]

Издирване на 8 търговци, на територията на пазара в Димитровград, поиска НАП от МВР. Искането е по повод неявяване на търговците, въпреки предупрежденията на Агенцията за приходи и липса на съдействие за провеждане на контролни действия, съобщават оттам.

323-ма търговци, с общо 349 обекта, провериха данъчните на Неделния пазар в Димитровград през последните два месеца. Санкционирани са 18 лица заради продажби без регистриран касов апарат, неиздаване на касови бележки и установени разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби.

Проверките на тържището бяха координирани от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. Целта им бе да се проследи движението на т. нар. турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство на най-голямото подобно тържище в региона. В проверките, освен екипи на НАП, участваха служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция, Комисията за защита на потребителите.

Със съдействието на Икономическа полиция бе заловено лице, предлагащо за  продажба фактури. Към момента са възложени данъчни проверки на лицето и баща му, за които има предварителна информация, че притежават скъпи недвижими имоти и луксозни автомобили. Проверките ще установят произхода на средствата на двамата за поддържане подобен стандарт на живот.

Установени бяха четирима търговци, действащи на Неделния пазар, с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета. Общият дълг на четиримата възлиза на почти 50 000 лева, а за принудителното им събиране са предприети действия от публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Проверките на пазара в Димитровград бяха част от засиления контрол на НАП на вносителите на стоки от Китай и Турция, както и за отчитане на реални обороти от търговия в страната. Акцията там не е изключение. Миналата седмица бе проведена акция на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал Слатина, а в зимните курорти, вече месец, се извършват наблюдения, инвентаризации и проверки по отчитане на приходите от продажби. Приключилите до този момент 1 200 проверки сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в  Пампорово, а най-малко в Банско, уточняват от НАП.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. „Със съдействието на Икономическа полиция бе заловено лице, предлагащо за продажба фактури.“
    Фактуристите и тази неделя си бяха по местата,както винаги и икономическа полиция,както винаги не ги закачаше.Тоя сигурно не си е платил,за това са го „заловили“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук